Design, akustik & upcycling

Ambitionen er at tage noget, som verden er fuld af – støj og plastikaffald – og lave det om til noget, som verden har brug for: ro og dansk design

Mikkel Venge

Jeg er uddannet Industriel designer fra Danmarks Designskole i København. Hele min karriere har jeg arbejdet i krydsfeltet mellem design og akustik. Jeg har i en længere årrække været designansvarlig for Bang & Olufsens lydsystemer i luksusbiler som Bentley, Aston Martin og Lamborghini. Siden har jeg taget en efteruddannelse i cirkulær økonomi fra Cambridge University og fungeret som konsulent indenfor cirkulær produktudvikling for blandt andre Holmris B8.

Design

Godt design kan sætte en stemning, bringe folk sammen og skabe glæde. Mine naturmotiver er en stilfærdig hyldest til den nordiske natur, men jeg laver også bestillingsopgaver af logoer, brand statements eller motiver udviklet i dialog med kunden. Panelerne leveres udskåret og samlede. De er nemme at montere, kan  hænge så de er flytbare, fastgøres mere permanent eller svæve i en wire fra loftet.

Akustik

Støj er en stressfaktor på vores arbejdsplads, i det offentlige rum og i vores hjem. De fleste tiltag for at forbedre akustikken i et rum kræver større indgreb og bidrager ikke nævneværdigt til den æstetiske oplevelse. Det vil jeg prøve at lave om på. Panelerne er fremstillet i flere lag 9 mm tyk PET-filt. Filtmaterialet er udviklet til støjdæmpning og har følgende specifikationer:

Lydabsorbering: Testet i overensstemmelse med EN ISO 354 med en lydabsorptionskoefficient (NRC) på 0,85

Brandsikkerhed: B-s1, d0-klassifikation

Allergivenligt

Testet fri for formaldehyd og skadelige kemikalier

Upcycling

Motiverne er designet og udskåret i Danmark. De er lavet i 100 % PET-filt, hvoraf 75% er genanvendt post-consumer plast, eksempelvis plastikflasker. Produkterne er fuldt ud genanvendelige, da de udelukkende består af ét materiale; det betyder, at de efter endt brug kan afleveres på en genbrugsstation og indgå i nye sammenhænge.

Materialebeskrivelse

VENGEs produkter udskæres og håndsamles i Danmark.
Der er følgende tekniske specifikationer for materialet AQsorb®:

  • Materiale: 100% PET plast
  • Tykkelse: 9mm 
  • Allergivenligt: Ja
  • Testet fri for formaldehyd og skadelige kemikalier: Ja
  • Lydabsorbering: Testet i overensstemmelse med EN ISO 354 med en lydabsorptionskoefficient (NRC) på 0,85
  • Brandsikkerhed: B-s1, d0-klassifikation

AQsorb® er filt akustikpaneler, der besidder fantastiske lydabsorberende egenskaber, og kan derfor være med til at sikre dig et bedre indeklima gennem forbedring af akustikken i rummet. AQsorb® har en lydabsorberingkoefficient (NRC) på 0,85. NRC betegner den totale absorption af indkommende lyd, der går fra 0 (total reflektion) til 1,00 (total absorption). Ved sammenligning med andre lydabsorberende materialer, leverer AQsorb® en relativt bedre auditiv oplevelse, da det dæmper relativt lineært over hele frekvensspektret. Lyddæmpningen vil derfor føles mere naturlig, hvor man ved mange andre materialer vil opleve en refleksion af lyde med enten flere dybe eller lyse toner. AQsorb® kan effektivt være med til at nedbringe støjniveauet og derved skabe et bedre indendørs klima.